Bemutatkozás

Ez itt Történeteim sokasága.
Már régóta nem újítottam, de az oldalt fennhagytam az idetévedőknek. Illetve hátha igényelnek folytatást, vagy sikerül ihletet gyűjtenem olyan novellámhoz, ami már rég lappang a folytatásért...
Hozzátenném, nem kell néhány történet esetében nagy dologra számítani, mert régen íródtak, azóta fejlődtem ugyan, de nem tettem közé itt újakat...
Valamely történet itt kötődik hozzám, mert lelkiekben labilis, és depresszív állapotban voltam, így van olyan, amit nem ajánlok elolvasásra.
Véleményt ér írni, hiszen azáltal tudom magam kovácsolni, bár ezek már olyan régi írások, hogy magam is lehúznék néhány történetet, mert annyira borzalmas fogalmazású.
Viszont értékelem, ha valaki még is írna, de csak ha építő kritika, és nem kötekedés. Én is tudok nyelvtannáci lenni, nem kell félteni. :)
Akit érdekel más írásom, az kattintson a nevemre, és a másik blogomon keresztül találhatja a már rövidebb novelljeim, monológjaim vagy rébuszaimat.

2011. március 29., kedd

Benned van a hiba

Én: 
Te ugyanolyan vagy,mint én. Szánalmas vagy, csak sajnáltatod magad. A léted, azt, hogy undorotsz magadtól, hogy az a test amiben élsz egy romlott, különc, rothadó lény. Hogy amikor már ígyis az utolsó csepp van hátra, váratlanul még jobban rád zuhan minden. Te vagy az oka mindennek, mert nem értenek, mert te különb vagy, s nem azért, mert te büszke vagy erre, hanem mert azt utálod,hogy ilyen különcnek születtél. Milyen kár, eddig bírtad, ezt a szánalmat. Türelmes vagy, hogyne te oly erős vagy, mondják néhányan... De legtöbbször a Többiek a szemedbe mondják, hogy valójában nem érsz semmit, érzékeltetik,hogy nem tartozol közéjük, egy cseppett sem...te egy senki vagy.
Csak nézd végig, ér valamit ez? Érsz bármit is...? Miért? Talán kéne? Már a f*szod ki van az egésszel, mindennel, úgy ahogy van, nem konkrétan személyek, tények, vagy helyek, hanem a világgal...amiben te vagy egyedül olyan, aki másképp gondolkozik egy adott dologról,mint a Többiek...Te neked mindig van kettő, az egy helyett. Te mindig lassabban érsz el odáig, ahová mindenki más. Te hülye vagy ehhez, mindenhez..., te szánalmas vagy. Te magad vagy a hibája az egésznek. A léted amit úgy gyűlölsz, megvetsz, - még a legnagyobb ellenségednek is jobbat akarsz, mint magadnak- azért gyűlölöd, mert a Te léted másképp reagál, érez, tenne ... Szósincs arról,hogy te ettől nagynak képzeled magad, vagy előbbre valónak, nem egyáltalán nem, számodra ez átok, romlottság...,hogy létezned kell...
Amikor eszedbejut, hogy égnél, ahogy a tűz belédmar, mélyen és a forróság csíp, és lüktet tőle a bőröd, ahogy lemarja a bőröd, és érzed azt a ki nem állható szagot, és közben levegőért kapkodnál, de a torkod is ég, síkítanál, hogy azzal levezesd a fájdalamad, de nem tudod...és amikor belegondolsz, egyben nem számítana, de mégis számít. 
Vagy ha egyedül akarnál lenni, magányosan, lehet már ápolatlanul, mocskosan, piszkosan..., mégis bánnád, de mellette nem is.
Lehet már magad sem érted, lehet már belezavarodtál, lehet kivizsgálásra van szükséged, lehet már idegileg összeomlottál...lehet, nincs szükség rád.
És ez igaz? Nem..., nem igaz. Mert olyan vagy, mint én, semmi okod arra, hogy sajnáltasd magad. Neked mindenned megvan, mindenki szeret, kedvel, és megért. Te csak kényes vagy és nagyszájú, te csak lázadó vagy, mint minden más lány. Hazugság, amit hiszel, csak túlreagálod az egészet. Nincs olyan,hogy különb, nincs olyan, hogy más, mindenki ugyanolyan szinte, nincsenek Többiek...Kitaszítottnak érzed magad, különcnek? Hol élsz? Neked csak az a bajod, hogy el vagy kényesztettve, hogy a mocskos kis segged alá a kedvedbe járjon mindenki, hogy ne elrothadjál, hanem álljál meg végre. Csak azért csinálod, mert nem figyelnek rád, mert a figyelmet várod, ezért panaszkodsz jobbra - balra. Hazudsz, magadnak is, és mindenki másnak... észre sem veszed a súlyát. Egyedül itt nem hiba, hanem hülye vagy.

Én: 
Igen... én kényes, és hülye vagyok. Hogyne. Azonban az előtte való dolgokban nem hazudtam! Össze vagyok zavarodva, és azt sem tudom, hogy üljek e vagy álljak, nehogy már azért is megszóljon valaki..., vagy hogy a testem milyen, a létem, a belsőm, az is rothadna el, igen ezt gondolom...Mindig van rá nyomaték, hogy milyen egy utálatos, különc személy vagyok, de valahogy ráhibázom, és még kerül rá valami, amitől már eddig vagyok.. 

2011. március 28., hétfő

A Szellem

Árnyékképem eltűnt. Emlékek, melyek elhagytak fejem felett szállnak el, mint eltűnő köd a borostyán vörös hajnalon. Én csak nézem a távolból az életet, és a világot, mely számomra csak egy űr, amiben szabadon járhatom lépteim. Pedig mennyire vágytam a szabadságra, hogy anélkül járhassam az utam, hogy valaki cérnaszálon visszafogna. De most..., ez a szabadság mégis keserű, és magányos. Egyedül kóborolni, és nyugtalan lélekként sétálni az emberek közt, melyek élik mindennapjaikat.
Nem pontosan emlékszem már a múltamra, a nevemet is alig tudom felidézni. De olykor visszhangzik mélyen, egy kedves, szeretetteljes hang, amit szerettem, ahogy elnyújtva kiabált utánam, és nevetve futott felém: Michiyo-saaan!
Fiatalon ért a halál, tizenöt éves lettem volna két hónap múlva mikor egy baleset ért útközben. Iskolakezdés volt, és az évnyitó napján hosszú, ezüstös árnyalatú, derékig érő hajamba kötöttem a kedvenc szalagom, amit Midori-chantól kaptam. Midori-chan, emlékeim szerint a legjobb barátnőm volt. Általános iskolában találtunk egymásra, de a középiskolai évek elhúztak minket egymástól, és csak ritkán tudtunk összeülni egy találkozásra.
A tükör előtt tollászkodtam még egy ideig. Megkötöttem a fehér egyenruhám gallérján lévő fekete szalagot, majd gyönyörködtem az égszínkék szalaggal a hajamban, ami passzolt a halványzöld szemem színéhez. Porcelánbaba bőröm mindenki irigyelte, pedig néha nem voltam rá büszke, voltak időszakok mikor csúfoltak érte, mert ilyen a bőröm színe.
Majd sietve leszaladtam a lépcsőn, elköszöntem, amikor már az útpadkára léptem...egy elcsúszó autó száguldott felém, s a kapunknak ütközött. Betört a fejem. Hetekig kómába kerültem. Majd két hónap után életjelek jelentkeztek rajtam..., csakhogy megnémultam, és ideg összeroppanás ért, így most már tényleg egy néma porcelánbabára hasonlítottam. Onnantól egy emlékem maradt, ahogy könnyek hullnak az arcomra, és fogják a hideg kezem, majd elvakít a fehérség, ami szinte egy perc volt, aztán örök sötétbe borult. A lelkem nem nyugodott, és visszatértem szellemként, a várost járkálva. Mivel szinte az utolsó napom maradt meg emlékként, nem tudom ki voltam, vagy hol laktam, vagy akiket ismertem... Csak tétován járom lépteim, és hátam mögé pillantok,ahogy elmegy mellettem egy-egy nevető arc, vagy szerelmespárok... Mégis nem tudom, mi tévő lehetnék, nem is értem, s már belefáradok lassan a tétlenségbe, hogy itt kell maradnom, anélkül, hogy lenyugodhatnék egy számomra elhelyezett világban...

2011. március 14., hétfő

A Szerelem



Hayashi Mizuki vagyok. Ma ünnepeltem a tizenkilencedik születésnapomat, a barátom társaságában, Kyoto egyik kis kávézójában. Már lassan másfél éve együtt vagyunk. A mi kapcsolatunk számomra mindig is tisztának számított, mind őszinteségben, mind hitben, mind szerelemben. Már egy fél órája bent ültünk, és beszélgettünk. Azt mondta most is meglep valami kis ajándékkal.
- Ne tereld a témát, már mióta tűkön ülök! - mosolyogtam rá izgatottan, hátha ráveszem, hogy átadja az ajándékom végre.
-Ne legyél olyan torkos!- nevetett ki, és a homlokomra pöckölt az ujjával. Persze ilyenkor beletörődve visszafogtam magam, és a homlokomhoz nyúltam csodálkozva. Igaza volt, torkos vagyok. Az ajándékozás előtt, nagyon önzőn viselkedem, pedig már igazán leszokhatnék róla, lehet más környezetben nem így fogják fel,mint ő. Végül egy ezüstös színű dobozkát vett elő vigyorogva.
-Nyisd ki..-csillant meg a szeme, amikor átnyújtotta.
Mintha egy hímes tojást fogtam volna, olyan vigyázva fogtam a kezembe az ajándékom. Elpirultam, majd a szemeibe nézve ránéztem.
-Köszönöm, Takeshi-senpai. -majd elkezdtem kinyitni a doboz tetejét, de amikor megláttam, hogy mi van benne, ledermedtem, és lassan kitágultak a szemeim. Meg sem tudtam szólalni. Nem hittem a szememnek. Képtelenségnek hittem, biztos nem azt látom, ami benne van. Ugyanis egy arany karóra pihent a doboz belsejében. A számok, római számok szerint mutatták az időt. Különlegessége miatt, csak kettő létezik belőle, egy nagyobb ékszeres üzletben. Emlékszem az egyiket egy gazdag, sznob-szerű pasas vette meg, és többet is adott érte, annyira megbabonázta ez a karóra, ahogy engem is,amikor a "fogadott" bátyámnak, Takeda -sannak vettük meg a másikat, a huszadik születésnapjára. Igazából sosem volt testvérem, csak úgy éreztem a közelében a húgaként mondhatom magamat. Nagyon közel álltunk egymáshoz, de szerelem sosem lett belőle, úgy éreztem, így gátlástalanabb mellette lennem. Aztán az utóbbi hetekben eltűnt. Nem adott magáról információt,hogy hol lakik, állítólag sokat költözködött, de szerintem nem akarta elmondani, hogy milyen életet élt ő, ezért jött hozzám látogatóba. Nem érhettem el, a telefont sem vette fel. Már 2 éve ennek, hogy kiderült valójában öngyilkos lett. Takeshi-senpaitól tudtam meg. Nem mondott többet, hogy miért, hogy egyáltalán hogyan történt, azt mondta, csak ennyit tud ő is. Igaz nem is akartam akkor többet tudni az egészről, mert a halálhíre miatt lesokkoltam. Megállt számomra az idő. Hetekig küszködtem a könnyeimmel, és az álmatlan éjszakáim nehezebbé tették a napok múlását. Takeshi - senpai volt mellettem a gimnázium végéig, segített feldolgozni ezt az egészet, és, hogy levizsgázzam. Időközben, ahogy mellette enyhült ez a seb rajtam, közelebb kerültünk egymáshoz, mind ismeretség terén, mind érzelmileg... de most? Ahogy visszapörgetem magamban a történteket, úgy érzem az egész egy hazugság. Egy rossz vicc, egy hamis játék, aminek áldozata lettem, és a jóhiszeműségemnek köszönhetően visszacsapódik rám, mint egy pofon a valóságtól. Hogy ez a karóra, ez Takedáé. A markomba fogtam a karórát, és a mellkasomhoz öleltem. Hosszú, fekete tincseim az arcomba lógtak. Halkan zokogni kezdtem, de valahogy nem tudtam visszanézni arra a fiúra, akit a szerelmemnek hittem.., ezért sarkon fordulva felpattantam, és kirohantam a kávézóból.
- Mizuki!!- nyúlt utánam meglepve. Mire kiért a kávézó ajtajához, csak a hosszan elhúzódó járdán látott elfutni.
Rohantam. Egyre gyorsabban. Nem tudtam hová tartok, nem tudtam mi a célom ezzel, olyan volt, mintha a hazugság elől akarnék elmenekülni. Már kiértem a városközpontból is, csak a csendesebb utcáknál jártam. Azonban nem álltam meg, futottam még mindig. Számomra végtelen útnak tűnt, ami mintha visszafelé húzna, hiába is próbálok előre rohanni. Végül egy temetős kapuban orra estem. Magamon meglepődve néztem ki a könnyeim mögül az előttem húzódó temetői sorokon. Nagy nehezen felálltam onnan, mivel már futásra képtelen voltam, csak babaként sétáltam a kitaposott temetői úton. Akaratlanul is kerestem valamit. Nem tudtam miért, nem értettem mi az oka, hogy ide vezetett a menekülésem. Majd mikor megpillantottam Takeda sírkövét, még jobban elindultak a könnyeim, melyek forrón legördültek a fehér arcomon. Összeszorítottam a karórát a kezeimben. Elindultam döcögősen a sírkő felé, amikor..
- Mizuki, hát itt vagy.- szólt egy hang, de úgy hangzott, mintha fogalma sem lenne arról, hogy miért vagyok itt.
Megtorpantam. Az egész testem,mintha megfagyott volna, egy pillanatra úgy éreztem a szívem dobogása sem lett volna. A könnyeim nem folytak már. Remegtek az ajkaim, ki akartam mondani, azt amit igaznak látok, de valami visszafogott. Féltem tőle. Sőt mi van ha nem tetteti, és valójában ő...
-Te ölted meg..., igaz? - kérdeztem eréjesen, amin magam is meglepődtem. - ..megölted a bátyám,..hogy a közelembe férkőzhess..
-Bátyád? Hmm..-zsebre dugta kezeit, miközben a fejét lehajtotta, ekkor én szembe fordultam vele. Meglepődtem, úgy éreztem, most vége mindennek, hogy ilyet képzeltem róla. Egy pillanatra ezt hittem, csak amikor vigyorogva felnézett, és ahogy a szemében megcsillant valami furcsa fény, megijedtem tőle.
-Kettőnk közül, csak én nevezhetném báttynak..
Ledöbbentem. Testvérek? Igaz Takeda-san sosem említette a családnevét,mivel engem is a keresztnevem ismert meg, de még ha ugyanaz lett volna, sem hittem volna, hogy testvérek, sosem beszéltek egymással igazán, és nem nevezték magukat testvéreknek. És én, ezt nem vettem észre, hogy valójában egymást utálták, miattam.
-Eh?- rogytam térdre végül. - Testvérek...voltatok?
-Tudom, számodra egy testvér volt, talán ezért is fogadott el a húgaként, mert az igazi testvére senkinek tekintette...- nézett félre bűnbánó tekintettel - .., csak közben beléd szeretett, amit nagyon jól elrejtett, azonban megelőzött, mielőtt én bármit is tehettem volna, hogy bevalljam az érzelmeim. Emiatt sokat veszekedtünk, habár sosem voltunk azok a mintatestvérek, ezért nem is mutattuk ki sehol sem, még ha megegyezett a vezetéknevünk, nem számított. Hehh...- egy pillanatra kiröhögte magát - milyen szánalmas, hogy a féltékenység mit szül két személy közt..-majd az égre hajtotta tekintetét, a lemenő Nap fénye már az este színeit festette mindenki elé. - Aztán ..- folytatta megtörve a néma csendet- ..nem bírtam már, hogy már mióta vele lógsz, ezért aznap este berúgtam. Nem is tudom, talán bánom már..Akkor este berontottam hozzá. Kirántottam a székből, és falhoz szorítottam a torkánál fogva. Természetesen nem sokáig fojtogattam, mert a sok italtól szédültem. Ellökött magától. Nem értette mi bajom. De amikor azt mondta: "Ne rúgj be egy lány miatt, ha nem lehet a tied!" Ekkor elöntött a vörös köd, és belerúgtam egy akkorát, hogy az asztalnak ütközött. Már eleredt az orra vére. Feltápászkodott. Onnantól szinte nem emlékszem semmire sem, talán azt mondta, hogy "Bocsáss meg, megértem,hogy haragszol rám, de nem jár velem, attól megmondhatod neki, hogy mit érzel, hiszen vele soha sem jöhetek össze szerelem terén, te is tudod..." Majd elborult az agyam. Megöltem. A saját lakásán. Emlékszem a földön heverve ébredtem. Körülöttem felfordulás, vérfoltok, és a vérbefagyott holtteste. Elsőnek megijedtem. A kezeim remegtek, mikor megláttam, hogy azt is vér áztatja. Eltűntem onnan, amilyen gyorsan csak tudtam. Még most kezdett hajnalodni, ezért örültem, hogy senki nem látott meg. Hogy miért úsztam meg? Állítólag a lakótársa talált rá, akivel nem volt valami jó viszonyban, már nekem is azt mondta, szívesen megölné, ezért amikor az hazaért, és elkapta az káröröm, könnyen rátudták fogni. Részleteket azonban nem tudok, hogy tagadta e,hogy ő tette, vagy nem. Neked csak azért mondtam azt, hogy öngyilkos lett, mert úgy sem ismertél annyira, hogy hazudok e ebben, vagy nem. Ezért még könnyebben a közeledbe kerültem, és a bizalmadba fogadtál.. Mi tagadás hiszékeny voltál, de mivel túl nagy sokk ért, nem is hittem volna, hogy észreveszed, hogy én voltam az első aki információt ad róla, véletlenül. Azonban a törődésem nem volt hazugság..., azt őszintén tettem érted..., ne hidd, hogy..
-ELÉG! - kiáltottam el magam. Nem bírtam azt a töménytelen mennyiségű beszédet hallgatni, amiben semmi bűnbánás nincs. Csak az önző vágyak hitegetése. - Hogy lehettem ekkora hülye...- motyogtam az orrom alatt, ahogy lehajtott fejjel felálltam..
-Mizuki...-halkan szólalt meg, szinte már megijedve, hogy most megint egyedül marad. - De te most akkor is az enyém vagy!! - kapta el az egyik karom, ekkor a földre ejtettem a karórát.
-Engedj el! Engedj el! - rángattam magam a szorításából. - Hagyd már abba, kérlek..Hagyd abba!!
-Nem lehet, te az enyém maradsz, örökre.- ekkor megbuktam, és hátrafelé kezdtem vele esni. Felém magaslott négykézláb. Az arcomba vigyorgott, és fénylett a szeme. Rettegtem, de nem tudtam a szorításából menekülni, ahogy lefogta a földhöz, a két csuklóm.
-Takeshi...kérlek..-csuklott meg a hangom, ahogy a könnyeim újra eleredtek.
-Mizuki...szeretlek..- hajolt közelebb, közben a térdét a lábam közé tolta.
-Nem...ez már nem szerelem.. Takeshi, ébredj fel..kérlek..-remegtek az ajkaim, miközben zavarba is jöttem. - Ez őrültség amit művelsz...
-Nem igaz...- engedte el a csuklóm, és az ujjaival végigcirógatott a nyakamon lágyan, majd lassan körbefonta a nyakam az ujjaival.
-Miért...?
-Nem tudom..- vette el az egyik kezét, és az ajkaimon végigsimított vele, majd hideg ajkai megérintették az enyémet. El akartam taszítani magamtól, de ahhoz túlzottan féltem. Vagy megöl, vagy életben hagy...kitudja.
-Túl sokat tudsz...- suttogta a fülemhez hajolva, szinte vészjóslóan. Aztán újra ráfonta ujjait a nyakamra. A szemeibe néztem, kerestem a választ a kiúthoz, ebből a helyzetből. Kerestem...kerestem, kutattam, de...elkéstem, amikor megéreztem a szorítást a torkomon. Ez már nem ő. De onnantól már nem is számított, hogy megkereshetem a valódi énjét. Ahogy a fulladástól elöntötte a testem a forróság, és ahogy a könnyeim végigfolytak a halántékomon, a hajamba gyöngyként elveszve, lassan elkezdett homályosodni a kép. Elveszett onnantól minden gondolat, az érzelmek, a szavak...
Az arany karórán végigsiklott a lemenő Nap fénye. Az este elérkezett, de valakinek végleg...




[ újból egy olyan történet, ami ilyenre sikerült. valójában a karóra, és a menekülést valóban terveztem a történetbe.., igaz nem hittem volna, hogy ilyenre sikeredik, volna rajta alakítani való, történeti, és nyelvtanilag is, kicsit már furán éltem bele magam, így írtam olyat,ami kicsit zavarosnak hangzik..., de majd meglátom,hogy a későbbiekben szükségem lesz e rá, és akkor javítok rajta... ]

2011. március 11., péntek

A világ, ahol megállt minden

Valahol az idő tovább halad. Én mégis itt maradok. Valahol az óra sosem áll meg. Én mégis egy időben maradok. Valahol a világ folytatja mindennapjait. Én mégis egy helyben vagyok. Valahol folytatódik a mosoly, a könny. Én mégis fagyott lettem. Valahol most is folytatódik az élet...,én egyedül maradtam, itt végleg.
Homály fedte az egész környéket. Köd, ahol a szem ellát. Poros, kopár, pusztult talajföld húzódott, gyenge, hideg meztelen talpam alatt. Remegek, és fázom. Rongyba tekert vékony hófehér testem, szellemként járkál idők óta ezen a vidéken. Csak a szellő barátságos itt egyedül, ami lágyan megcirógat ahogy az arcomhoz, és a vállamhoz ér. Minden olyan félelmetes...Aztán a lábamba ütközött valami. Leguggoltam. Egy szakadt játéknyúl hevert a földön. Kezemmel lassan megérintettem. Csodálkoztam, hiszen ez az enyém, gyermekkorom emléke. És,hogy került ide? Magamhoz fogtam, és tovább sétáltam,mintha reményem lenne,hogy kijutok innen valaha...
Ez a hely, megállt. Üres, kihalt, és néma. De ez a világ is létezik, és él. Vajon van e másik hely, ahol még pillanatoknak lehet élni? Vajon ez a hely, miért lett ilyen? Vagy sosem volt jobb? Így jött létre, ez maradt, ez lett a véglet?
Idő és tér. Kezdet és Végzet. Hol léteznek ezek itt? Miért látszik céltalannak ez a hely, és miért kerültem ide? Nem emlékszem. Csak itt ébredtem. Nem születhettem ide, volt múltam, azok az idők megmaradtak nekem. Mégis a jelenem kimaradt, amikor itt találtam magam.




[ ..hát magam sem tudom, miért alkottam meg ilyen hangulatú képet, nem kötöm semmihez, csak jött valami, ha úgy akarom mondani: semmi jelentősége, nem ihlet... ]