Bemutatkozás

Ez itt Történeteim sokasága.
Már régóta nem újítottam, de az oldalt fennhagytam az idetévedőknek. Illetve hátha igényelnek folytatást, vagy sikerül ihletet gyűjtenem olyan novellámhoz, ami már rég lappang a folytatásért...
Hozzátenném, nem kell néhány történet esetében nagy dologra számítani, mert régen íródtak, azóta fejlődtem ugyan, de nem tettem közé itt újakat...
Valamely történet itt kötődik hozzám, mert lelkiekben labilis, és depresszív állapotban voltam, így van olyan, amit nem ajánlok elolvasásra.
Véleményt ér írni, hiszen azáltal tudom magam kovácsolni, bár ezek már olyan régi írások, hogy magam is lehúznék néhány történetet, mert annyira borzalmas fogalmazású.
Viszont értékelem, ha valaki még is írna, de csak ha építő kritika, és nem kötekedés. Én is tudok nyelvtannáci lenni, nem kell félteni. :)
Akit érdekel más írásom, az kattintson a nevemre, és a másik blogomon keresztül találhatja a már rövidebb novelljeim, monológjaim vagy rébuszaimat.

2011. május 10., kedd

Magasság - Zuhanás

Sötétség. Mély, és egyre jobban húzz, csalogat. Egy magas épület torony tetején álltam. Kipattantak a szemeim. Szél lengette lágyan derékig érő, sötét szürke tincseimet. Közben a hátam mögül, egy piros szalagot sodort magával a levegőben,mely a hajamban volt. Éjfél közeledett. Az esti fények érdekes káprázattal hívogattak a távolba. Képzeletben mindig is felettük sétáltam, a levegőbe, úgy éreztem, az a szabadságom, megkaphatom, végre vége lesz ennek az egész körforgásnak, és nem kell beletartoznom ebbe a körbe, és kiszállhatok végül a körhintából. Azonban félek, rettegek,ha kiszállok, jobban megsérülök,mintha benne maradnék...
Fehér melegítő felső zsebembe dugtam kezem, amikor megrezgett a mobilom. Felnyitottam. Egy üzenetem érkezett: "Ne tedd!". Láttam háromszor nem fogadott hívásom is volt, ugyanattól a személytől. Majd magam mellé tettem a mobilt. Leguggoltam, de ekkor egy nagyobb szél zúdult felém, és lefogtam a fekete rakott szoknyám, miközben, majdnem fellökött. De amilyen gyorsan jött,olyan gyorsan el is ült a szél. Visszaálltam a helyemre, a tető széléhez. Levettem a barna fűzős cipőmet.
Kitártam a karomat. Behunytam újból a szemeim. Gyenge szellő cirógatta meg a nyakam, és az arcom. Majd előre léptem. Zuhantam. Egyre csak mélyebbre. Éreztem ahogy a levegő szinte belém vág, és kiráz,ahogy végigfut rajtam. Elég magasról ugrottam le, így már jó pár másodperce zuhantam a mély felé, a sötétbe. Amikor ...
-Ne tedd..-suttog mellettem egy ismerős hang, ekkor kirázott még jobban a hideg, felnyitottam a szemeim. Egy fekete félhosszú hajú lány zuhant mellettem le, sötétkék egyenruhában. Sajnáltam ezt tenni vele..., de ...Még is ő mit keres itt..? Kérdésre nyitottam volna szám,amikor eltűnt. Pár másodpercig pislogtam, amikor azt éreztem hátulról valaki átölel szorosan, de nem tudtam hátranézni,mert minden sötétbe borult.
A következő pillanatban, újra a tetőn találtam magam. Bágyadtan ébredtem. Homályosan egy magas fickó rajzolódott ki előttem, ezüstös, rövid hajjal. A tető szélén állt, piros palástját lágyan lobogtatta a szél. Felültem végül. Ő éppen megfordult ekkor, és egyre közelebb lépkedett, én hátrálni kezdtem kicsit.
-Miért félsz tőlem?
Nem tudtam megszólalni mindjárt, nyeltem egyet, és a szemeibe néztem mélyen.
-Miért mentettél meg?!-vontam kérdőre.
-Kérdésre kérdéssel válaszolsz?..- nézett félre, majd rám pillantott újból, de a szemembe nézett.- Mert tudtam,hogy ki akarsz szállni...
-De én nem mondtam ilyet..., nem akartam..., nem akartam,hogy megments..-csuklott meg a hangom, újból nyeltem egyet.
-Nem ez érződik ki a hangodból..
-Félek..-motyogtam az orrom alatt.
-Ne félj..!- nyújtotta kezét,hogy felsegítsen.
-Nem tudom...-álltam fel.- Én nem akarom ezt csinálni...-sütöttem le szemem,amikor közelebb lépett hozzám,és a hajamat felkötötte.
-Ezt elhagytad..-húzta meg rajta a masnit.
-Öhm..-kicsit elpirultam. Nem igazán tudtam mit mondani, csak a tekintetét néztem, azt vártam ő mondjon valamit, de hiába. Úgy éreztem,mintha sarokba szorított volna.
-Mondd.-szólalt meg. Ettől meglepődtem.
-Mit mondhatnék..,neked? - hajtottam le a fejem.
-Amit érzel.
-De neked,az ilyen dolgok nem számítanak...-böktem ki gyorsan.
-Tényleg ezt gondolod?
-Hahh?- néztem fel rá döbbenten. -Csak annyit...,hogy köszönöm.- biccentettem.
-Hmph.
-Mindig elvesztelek, de újból abban a szerepben vagyok,amikor már nem vagy mellettem...Félek, mind attól,hogy megsebesülök, mind attól,hogy mi lesz azután,hogy nem leszel...belegondolni is fáj...-néztem el a távolba, mindezeket hangoztatva, miközben ökölbe szorítottam kezem remegve.
-Erős vagy és meggondolatlan...-rakta a kezét a fejemre.
-Öö..ezt miért csináltad?-pislogtam.
-Nem tudom...
Ennek a körnek számomra sosem lesz vége, éreztem,hogy hibát követtem el,amikor menekülni kezdtem előle, a kilátástalanságtól,és a félelemmel vezérelt helyzetektől.., de erős maradok, erős,mert mellettem van, érte is,és másokért is.

[igaz,igaz,aki ismeri a Fate Stay Nightot, és a kedvenceim, igen érződik róla,hogy némelyest Archeres..., de most ez van :D...habár nem állt szándékomban így írni, a zuhanásról akartam, de úgy tűnik már nagyon a párbeszédes jelenetek kívánkoznak ki belőlem :) Komit, értékelést please *-* ] /zene: Jigoku no Kawa Nagare/